Dirigent

Na zijn kandidaatsexamen muziekwetenschap trok het podium hem toch meer aan dan de studeerkamer en ging Floor van Erp orkestdirectie studeren aan het Utrechts Conservatorium bij David Porcelijn en Kenneth Montgomery. Later voltooide hij zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij ook veel vakken volgde binnen de jazz-afdeling, o.a. arrangeren en zang.

Vooral op het gebied van de vocale lichte muziek heeft Floor een ruime ervaring opgebouwd: de vele topklasseringen op nationale en internationale festivals getuigen hiervan. Natuurlijk is hij ook in de klassieke muziek actief gebleven, o.a. als dirigent van het kameropera-gezelschap Come Sopra dat laat barok en vroeg klassieke opera’s uitvoerde.

Theater heeft altijd een belangrijke rol gespeeld en doet dat nog steeds. Zo dirigeerde hij de grote opera/musicalproductie “Don Quichotte” in het kader van Wijk bij Duurstede 700 jaar en had hij de muzikale leiding bij het musical-ensemble “Karakter”.

Ook was hij, als vocal coach, verbonden aan het AVRO programma Sterrenjacht.

Al meer dan 30 jaar is de muzikale leiding van Vrouwe IJsselstein Swingt in handen van Floor van Erp. Sinds begin 2001 is hij dirigent bij Da Capo’s popkoor in Uithoorn en sinds september 2001 is hij werkzaam bij de Dansacademie Lucia Marthas als dirigent/ docent koor/ ensemble/ musical-theater. Vanaf mei 2013 is Floor ook dirigent van popkoor TOP.nl uit Goor.

Sinds maart 2018 is Floor dirigent van Adam Sings!